Friday, July 8, 2011

Kenangan Bersama Yahoo Massenger


Bila ku imbau kenangan lalu?? bagaimankah aku terjebak di kanca DUNIA online ni??.Pada awalnya aku hanyalah seorang chaters di YM dan disitulah aku mengenali ramai kawan2 yang suka sangat berchating,pengelaman aku berchating kat YM ni sangat dasyat,kerana apa jua perkataan yg di gunakan di YM tiada sempadan dan tiada sekatan.Kalau sesiapa pernah berchating kat YM tentu tahu bagaimana karena budak2 Ym kat sana.Kat YM semakin lama kita berchating semakin terkenalah kita kat sana dan ramai sangat kawan2 sehinggakan kalau kita sudah lama tidak masuk YM pasti ada saja yang mencari kita.Kalau kat sana budak2 bercinta cintun pun apa kurangnya..hehe,Tapikan yang teramat best bila pengelaman pertama kena BOOT perghhh..sakit hati owh,tapi apa buli buatkan,kita hanyalah budak baru yg tak kenal apa itu BOOT.Bayangkanlah bila kena BOOT bertubi-tubi kena owhh macam kena berperang saja ni...

Pada masa yang sama juga kita pun apa lagi,pi la membodek budak2 otai kat sana dalam dunia BOOTERS ni,tapi malang,mana la bah orang mahu ajarkan,kata orang takut senjata makan tuan hehe.Berhari-hari jugalah aku kena BOOT yg membuat hati ku sangat2 panas terbakar.

Pada suatu hari aku bersama kawan berada kat pejabat untuk urusan kerja,ada satu mamat ni datang pi buat komputer kat pejabat.Kita orang sembarang jak tanya mamat tu."Kau pandai main BOOT tak??,mamat tu senyum2 jak.Balik2 kami tanya ,akhirnya dia jawap "ya bolehlah..Apa lagi kita orang pun terus mahu belajarlah,tapi malang katanya MESIN BOOT sa tak bawa..OK takpa,"Ko tinggal mana ???..minta no telefone ko nnt kami pergi sandakan kami call ko,minta ajar ni BOOT ok..OK set.

Kita orang pun pi sandakan,di pendekan cerita disitulah bermulanya keseronokan menjadi seorang pemBOOT yang berjaya hahahaa..setiap kali Login kat YM room sabah,pasti ada saja MANGSA baru yang mahu di BOOT secara senyap..Ko orang tahu memBOOT senyap2 ni best tau..hahahaa..Siap kasi ketawa id orang tu lagi kalau tu ID DC,hehe..tapi bila ID orang yang di BOOT tu tak DC disanalah SAKIT HATI BERULAM JANTUNG..huhuhu.

Antara ID BOOT yg sangat selalu aku guna "ketara keangkuhan mu jo" "kura kura dalam perahu" dan "kelabu asap"

Setakat ini sahaja nukilan ku,hehe.Inilah bila teringat kisah silam haha..tapi sekarang malas sudah mahu Login YM,sebab kuasa BOOT sudah pupus kerana CT yg anti BOOT sudah berlambak..buring..pui pui pui..tak siuk.

No comments:

There was an error in this gadget