Tuesday, August 16, 2011

Peraduan "Kami Suka OnlineFM"


Peraduan "Kami Suka OnlineFM" yang dianjurkan oleh On9FM yang menjanjikan peraduan yang sangat mudah.
Cara-Cara :
1. Hantarkan gambar yang memegang/mempunyai banner/tagging dengan slogan kata "Kami Suka OnlineFM"/"I Love On9FM"/"Saya Suka On9FM"/"We Love On9FM" . Untuk lebih jelas sila lihat Contoh 1 dan Contoh 2
2. Penyertaan hendaklah dihantar ke alamat mail : contest@on9fm.net , sila sertakan Nama Penuh dan Email yang di daftar pada Facebook.
3. Gambar peserta akan dinilai oleh para rakan Fan Page http://www.facebook.com/On​9FM berdasarkan jumlah butang "LIKE" pada gambar tersebut.
4.Gambar yang dihantar akan dimuat naik (upload) pada ruangan Fan Page On9FM http://www.facebook.com/On​9FM oleh kakitangan On9FM dan pihak On9FM akan menghantar email makluman kepada peserta bahawa penyertaannya telah diterima dan LINK bagi gambar yang dihantar akan turut disertakan dalam emel tersebut.
5. Gambar yang mendapat jumlah klik terbanyak pada butang LIKE akan memenangi hadiah Wang Tunai RM500 .
6. Gambar tidak semestinya MANUSIA .

Syarat-Syarat :
1. Peserta Lelaki & Perempuan boleh serta
2. Peserta hanya perlu hantar gambar yang berukuran 720x480 yang ada Tagline "Kami Suka OnlineFM"
( Tagnline harus seperti gambaran contoh Contoh 1 atau Contoh 2 )
3. Gambar mestilah mempunyai slogan "Kami Suka OnlineFM" atau "We Love On9FM" atau "Saya Suka On9FM" atau "I Love On9FM". Tulisan mahupun banner untuk slogan adalah terpulang kepada kreativiti peserta. Walaubagaimanapun, tulisan tersebut hendaklah BUKAN diedit pada gambar dengan menggunakan photo editor dan perisian lain yang serupa .
4. Gambar haruslah mempunyai tagline yang telah ditetapkan.
5. Gambar mestilah diambil berserta tagline tersebut dan bukan diedit/ditulis pada gambar menggunakan apa-apa jenis photo editing software selepas gambar diambil.

6. Tiap peserta hanya layak hantar 1 gambar sahaja untuk di undi.
7. Pemenang akan dinilai melalui undian butang "LIKE" Facebook
8. Penyertaan hanya layak melalui email contest@on9fm.net (sila sertakan gambar , nama penuh , email dan link facebook anda).
9. Pemenang akan memenangi wang Tunai RM500 Peraduan ini bermula untuk undian 6hb Ogos 2011 sehingga 30 September 2011 .
Para peserta boleh hantarkan penyertaan pada mula sekarang pada EMAIL : contest@on9fm.net . Apa tunggu lagi… Rebutlah peluang memenangi hadiah Wang Tunai RM500!!


Terma Dan Syarat**

Monday, August 15, 2011

JOM belajar Buat Radio online (part 4)

OK jika di Part 2 bro telah mengajar anda bagaimana cara menginstol dan mendownload SAm4.Di Sini bro kongsikan video mendownload SAM4 versi terbaru

Tuesday, August 9, 2011

JOM belajar Buat Radio online (part 3)

Ada dua tempat kita memperolehi saver radio FREE,Tapi disini Bro ajar satu tempat sahaja ok..hehe


1) Anda boleh klik link ini->http://freestreamhosting.org/signup.php
a)Sign Up
b)Isi Username/Password/Conform Passwod dan Email anda
c)setelah lengkap mengisi klik butang register-
d)Ia akan memaparkan CONTOH:-

SERVER IP/HOST - s5.myradiostream.com
SERVER PORT- 58078
STREAM PASSWOD- 123456
e)kini anda telah memperolehi Server Ip/Server Port dan Password
2.Langkah seterusnya,OPEN sam4 anda.
a)klik Desktop B
b)Klik Add New encoder di ruangan kotak encoder
c)Tanda MP3 normal dan klik OK
d)Bahagian Converter//Quality-High Quality//Format- 24kb/s,16.0kHz,Mono
e)Tanda bahagian -Allow scripts in stream
f)Klik sever Details
g)Isi ruangan Server IP/Server PORT dan passwod seperti yg kamu perolehi tadi
h)Isikan Station name-cth- BELAJARFM ((aku mahu belajar bah buat radio))
i)Isi ruangan yg lain2 setelah selesai klik OK

3.Cara mengaktifkan pergi semula tempat membuat saver FREE td,kemudian KLIK Restart.Setelah restart pergi sam4 semula,dan KLIK sekali di tpt anda membuat encoder td.selepas itu klik (Start currently selected encoder) .Setelah Encoded ini bermakna ianya sudah aktif.so anda boleh sudah memaikan lagu2 yg terdapat didalam sam4 anda.

Ok sampai disini sahaja dulu ,Part yang akan datang kita akan belajar bagaimana membuat Flash radio utk di letakan di HTML Blog ada mana2 website.

Saturday, August 6, 2011

JOM belajar Buat Radio online (part 2)

baik sekarang bro tunjukan kat mana hendak mendownload sam4 yg berfungsi sebagai konti anda..


2.Setelah anda download ,Setup fail tersebut apabila menemui perkataan SKIP sila skip sahaja ok.

3.Pastikan semasa anda setup fail tersebut,pastikan anda mengikut arahan utk memasukan semua fail muzik anda.Ini memudahkan sam4 anda membaca fail2 muzik yg sedia ada di laptop anda.

4.Klik Config bersebelahan Destop C,kemudian klik Registration Key dan masukan CODE -> G24YQ-G7Y2T-ED7A8-W693J-RWMNZ

ok selesai nnt bro akan sambung lagi.Part akan datang kita belajar dimana mahu mencari saver FREE utk percubaan radio online anda.

Sunday, July 31, 2011

JOM belajar Buat Radio online (part 1)

Haii.Apa khabar semua ,diharapakan semua anda sentiasa sihat2 sejahtera.Ok utk part pertama ini kita akan mengenal apakah keperluaan2 yg harus kita ada utk menjadi dan mengendalikan diri sebagai seorang penyampai radio online.

Anda perlu ada:-

1) Laptop/PC
2)Talian Internet
3)Headphone

Tiga keperluan yang sangat ringkas,dan sebagai asas yg perlu ada dalam diri juga kena ada MINAT yg mendalam terhadap RADIO ONLINE.

Baiklah setakat ini itu sahaja utk permulaan,utk part 2 yg akan datang:-

1)Download SAM4
2)Reg.SAM4 CODE
3)Fungsi SAM4

Monday, July 18, 2011

Wished a Happy Birthday To Me


Jutaan terima kasih yg tidak terhinggah buat mereka yang telah menghantarkan ucapan happy bday kepada Bro~~tQ

Hepy bday abg ligong.. ^^,. Gbu


aik..befday ko ka ni hari pren? hehe...bah, hepy befday ahh..moga sukses slalu!


hepi buffday bro ligong semoga sihat selalu,murah rezeki n bahagia di samping keluarga tersayang.


halo bus ku selamat hari lahir tua dah ko,mogaaa d murahkan rezeki sihat hendaknya dan ceria selalu, biar tua janji sinang......................


selamat hari lahir...:)



kek utk bro ligong...Happy Birthday bro ligong smoga pnjng umur,d murahkn rezeki..sukses selalu....n d samping keluarga tsayang....aminnn..


Selamat ulang tahon


happy birthday :)


happy birthday uncle.


Smoga pnjg umur n dmurahkn rezki..hav a greatyme! :) mah Allah Blessed U gud lux. Wish ur dreams comes true..all d best!!


bro ligong happy birthday..... nah berapa umur udah tu.....nah kongsi2 tu kek...hehe


hepi bitdy bro~~gbu~~ (^_______^)


happy birthday bro..:)


KALAU RINGAN ITU KAYU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.

KALAU BERAT ITU BATU
MAY GOD BLESS YOU...
(selamat ulang tahun untuk bro..sntiasa mendoakan yang terbaik untuk bro sekeluarga)....amin


‎: happy birthday :)


Dino Lee , Jusli Olim , Ligong Kokaitu Ligong, Zaza Eddy I wish u all happy birthday.....


epi bday bro ligong on9fm.,


hpy besday bos....


hpi bday bro..nak kek


selamat hr jd dj..semoga sukses slalu...


‎* • ♪♫•♥Happy Birthday to you!♥ •♫ ♪•*


happy birthday bro...all the best ~


happy birthday!!!!! (^^,)V


hepi befday boss..semoga panjang umo dan d murahkan rezeki...\m/




Happy birthday bro...


happy birthday.. semoga panjang umur dan murah rezeki selalu,,.,


happy bornday bro..smile owezzzzzzzzzzz.....God bless..^_^


epy bufday 2 u..^.^


happy birthday to u my big boss..moga panjang umur,murah rezeki dan sehat selalu...GBU :)


adihhhhhhhhhhh...hehe...happy bufday bro...MABU... (^_^)v ~~


happy birthday taggah ny.....


hepi bepday



happy birthdy bro..semoga di pnjangkan umur,d murahkan rezeki dn brbahagia selamanya bersama dengan kuarga trsayang...aminn..dri kami sekeluarga.


HAPPY BIRTHDAY BRO


Love nyanyi just 4 u bro HappY birthday to u 4x..(gbu)..good luck.


happy birthdy..


Selamat mnymbut ulangtahun kelahiran,smga dipjgkan umur,murah rezki dan diprmudhkan dlm apa jua yg di ushakan..


Happy Birthday!


hEPy bESdAY Lalat Voice N Bro Ligong Kokaitu Ligong smga pnjng umur dan d murahkan rezeki :)


Happy birthday Bro..


slmt ari lhir frennn....



selamat ulang tahun bro..tiada hadiah..cuma lagu dan doa.. moga sihat & sukses selalu :-)


happy b,day broooo


uish ada urg besday pula..happy bday bro...ehehehe


We turn not older with years, but newer everyday.
My wishes are silent but true.
Everywhere they will follow you.
Luck is yours.
Wishes are mine.
I wish your present and future always shine.
Many Happy Returns Of The Day !

HAPPY BIRTHDAY my Bro!



‎~~ selamat hari kelahiran bro L..semoga pjg umur dan murah rezeki dan bahagia :)


╔♫╗────────╔═╦╗─♫╗╔╗─╔╗─♥──
║╩╠═╦═╦═╦╦╗║╚╠╬╦╣╚╣╚╦╝╠═╦╦╗
║╦║╬║╬║╬║║║║╔║║╔╣╔╣║║╬║╬║║║
╚╩╩╩╣╔╣╔╬╗║♫═╩╩╝╚═╩╩╩═╩╩╬╗║
────♫╝╚╝╚═╝─────────────╚═♥
God Bless u owez


assalamualaikum selamat menyambut hari lahir sahabatku semoga di permudahkan segala urusan amin ya rabbal alamin...



•*¨*•♫♪Happy Birthday to you♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪
♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday to you•*¨*•♫♪
•*¨*•♫♪Happy Birthday to Ligong Kokaitu Ligong •♫♪
♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday to you•*¨*•♫♪
[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̅​̲][̲̅̅Y̲̅]...[̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][​̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅​][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅].........


Selamat hari jadi.....Ligong Kokaitu Ligong,semoga brbahagia d samping keluarga trcinta......


hepibesday


‎..silamat hali cadi puat lo Ligong Kokaitu Ligong,semoqa pancang umul,mulah lejeki lo bagiah belsama isteli lo.. hahahaha muntantai.. sheshe nie..


happy besday...


hpy bthdy,smga pjg umr dmurahkn rzki,sihat2 sllu n epy2 ngn fmly trsyg...Leela n Nurul...i lv u.


selamat hari jadi



hpy bday longlife..............


Selamat Hari Lahir...



Hepi besday bro...mAbu! Bole tuju lagu???


happy birthday...


hpy bday...:)


hepY besday bro...GBU


hpy bday...:)


‎~~happy bufdaY..BRO LIGONG~~


Selamat Hari Ulang Tahun untuk Tuan Ligong Kokaitu Ligong,Rosmynie Maslyn,Rubisa Tiasin II dan Syazwanie Najlaa Shafii semoga panjang umur serta mulia..Amin..


happy birthday 2 u...semoga pjg umur,murah rezeki & sihat2 selalu...


Epy besday 2 u ma pren... ^_^


haaaaaaaaaaaaaaapppppppppppppp​pppppppppppppppppppppppppppppy​yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy​yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy​yyyyy!!! :'P


As salam bosku....Selamat Hari Lahir... :)


H@ppy B'd@y bro Ligong.


happy birthday to u...


happy besday 2 u....:)


hepi befday bro....GBU....bila lg mo isap gam nehhh langson party2....yeahhhhhh...\m/


Happy birthday bro...all the best for...semoga selalu diberkati Allah....amin... panjang umur murah rezeki sihat selalu... :D


Slamat HariJadi.. Dj Lee..


selamat hari jadi..
semoga pjg umur ,murah rezeki dan di limpahi kurnia dariNYA .. aminn... >,<


epy besday bro........


Happy bday Bro~~Gbu :)


hapy bufday la geng hubhuhu


Hepi bday 2 u...
Hepi bday 2 u....
Hepi bday 2 bro ligong......
Hepi bday 2 u.u.u.u.u.u.u.u.u.u.u.u(err sori cd rosak) :)


Happy B'day tn...semoga bertambah sukses dan murah rezeki..GBU


happy b'day 2 u...smoga pnjg umur dn d murahkn rzki amin3x..


happy besday to u bro Ligong :-)


Hepi Brthday 2 u Bro...... " MGBU~~~


eppy bizday 2 u.....hope eppy always...^_^


epy btdyyyyyyyy


Epy b'day ligong..smoga d murahkn rezeki n sukses slalu


happy bday bos.. semoga dipanjangkan umur, sentiasa dimurahkan rezeki dan sihat selalu.. amin.. *bulih tuju lagu?


happy BORNday and BESTday tuan.. may God bless you.. biar usia menapak senja yang penting jiwa tetap remaja.. forever young =)


selamat hari ulng tahun kelahiran geng..smg murah rezeki n bahagia sentiasa disamping keluarga tercinta..amin..


happy birthday geng..gbu


Ligong Kokaitu Ligong selamat harijadi~ kasi putar itu lagu hanya di radio~



Happy Birthday ^_^


hppy bday bro..


Happy betday bro Ligong... smuga hansem2 dan bahagia selalu hendaknya disamping family dan kwn2 tercenta... Semoga Tuhan memberkati. ;)


Hepi BepDay Dj Mantap... MGBU Owez


happy birthday Bro Ligong Kokaitu Ligong ^_^ ehehe


‎:: UncLe Ligong Kokaitu Ligong, happy birthday~ hahah!


Happy birthday fren Ligong Kokaitu Ligong.....


happy birthday bro ligong...gbu~~~


Epy bday pasik. . .


hepi befday bossku..


happy birthday brader..moga hidup diberkati dan dipermudahkan Allah selalu..amin...


happy birthday boss


Ligong birthday kokai tu ligong? hehehe bah happy birthday kioo...


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.​¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
::: (\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*..​.*...*...*...*...*
*: (=' :') :: Happy Birthday Ligong Kokaitu Ligong ::
•.. (,('')('')¤...*...*...*...*...​*...*...*...*...*...*...*
¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*​•.¸¸.•*´¨`*•.¸
...Sem0ga bahagia selalu & kehidupanmu diberkati 0lehNya...
P/S : kazen, nak tuju lagu.... b0leh ??? haha.....


happy birthday.. bro.. Ligong Kokaitu Ligong*


Assalammualaikum... tuan bro Ligong Kokaitu Ligong...hehehee... uik. Selamat hari lahir.. semoga bahagia selama2nya. disamping fmly tersayang..Aminn


♥ Semoga 12 bulan mendatang penuh cemerlang...52 minggu kebahagiaan...
365 ari keberkatan...8760 jam penuh kasih sayang dan 525600 saat penuh senyuman... Selamat Hari Lahir Jasrin @ Ligong :) ♥



Happy Birthaday...


╔♫╗────────╔═╦╗─♫╗╔╗─╔╗─♥──
║╩╠═╦═╦═╦╦╗║╚╠╬╦╣╚╣╚╦╝╠═╦╦╗
║╦║╬║╬║╬║║║║╔║║╔╣╔╣║║╬║╬║║║
╚╩╩╩╣╔╣╔╬╗║♫═╩╩╝╚═╩╩╩═╩╩╬╗║
────♫╝╚╝╚═╝─────────────╚═♥
ஜ۩۞۩ஜ Ligong Kokaitu Ligong ஜ۩۞۩ஜ


happy birthday my friend.


Happy Birthday to u..GBU.


Hppy bday bang... Hrp usia smkin tua tp muka smakin muda.. Ehee...


hpy b'day skuad.....


Appy besday fren.ceria selalu bro..


happy bday...


happy b'day to you...moga sihat n bahgia dgn keluarga....


happy besday to Azma Zakaria, Jospin Henry Tan, Lenn Ku, Ligong Kokaitu Ligong,Maria Filex n Nikie Ieta.. moga panjang umur n sihat sejahtera


epy betday bro.


happy bezday...buat la party Oooo...


Happy birthday 2 U!


MGBU . . hapy birthday bro . .


Happy Birthday Bro Trivia :p,MGBU.


Din Wakaka wished a HAPPY BIRTHDAY! ** Noraini Ombi wished a HAPPY BIRTHDAY! ** Din Wakaka sent a GIFT! ** Din Wakaka sent a GIFT!

wiwittttttttttttttttt mat ari jadi bro ... semoga panjang umur bahagia selalu dan juga murah rejeki ^_^


happy besday ^_^ gbu


happy bday bro!!


Happy birthday bro...


There was an error in this gadget